Gyergyó Területi RMDSZ

Gyergyó Területi Szervezete

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Események Magyar és Örmény Fiatal Családok Találkozója

Magyar és Örmény Fiatal Családok TalálkozójaNapjaink egyik legnagyobb nehézsége a családi kapcsolatok gyengülése. A csonka családok, az egyszülős családok a külföldön dolgozó szülők, a gondok alatt megtört és gyerekeiket elhanyagoló felnőttek mellett szép számmal vannak, akik nem válnak el ugyan és megtartják a látszatot, de sokkal inkább egymás mellett élnek, mint együtt.
Felkértük Böjte Csaba testvért, Kádár Krisztina életmód szakértőt és Macalik Ernő biológust, hogy ezzel kapcsolatos gondolataikat ossza meg a székely és örmény-magyar fiatal családokkal és érdeklődőkkel. Mit tehetünk, hogy az esküvői fotón látható mosoly évtizedek múlva is megmaradjon? Miként tehetjük könnyebbé egymás életét? Hogyan lehetünk egymás támaszai oly módon, hogy az a gyerekeknek is biztonságot nyújtson és példakép lehessen? Hogyan éljünk, táplálkozzunk helyesen?
A találkozóra várjuk a Gyergyói medencében élő székely és örmény fiatal családokat, mert úgy gondoljuk, ha a mi problémáinkra való gyógyírt megosztjuk a kis régióban élőkkel, akkor az mindenki javát szolgálhatja és így az egész régió életminősége javulhat.

Az otthonokban élő gyermekeknek TARTÓS élelmiszereket gyűjtünk, ezért megkérünk mindenkit, hogy lehetőségéhez mérten hozzon legalább 15 lej értékben élelmiszercsomagot,
amit közösen átadunk az előadás végén Böjte Csaba ferencesrendi szerzetesnek.
A helyszínen egy kis urnát is felállítunk, aki úgy gondolja a csomag nem megfelelő, pénzbeli adományokat is továbbítjuk.

Így vélekedik Kádár Krisztina - Testszerviz Specialista
Elvégeztem én is a programot és rá kellett jönnöm, hogy amit megeszek vagy épp nem eszek meg, az nagyban befolyásolja az egész szervrendszer működését, az emésztést, az éjszakai alvást, a zsírégetést, az energiaszintet, azt ahogyan teljesítek a nap folyamán és még sorolhatnám.
Teljesen mindegy, hogy milyen testalkattal rendelkezünk, mennyi a testsúlyunk, ha hajlamosak vagyunk vagy sem a hízásra, a lényeg, hogy akarjunk foglalkozni és tőrödni magunkkal. Ez az egyetlen módja annak, hogy sokáig, egészségben éljünk. Nincs más módja. 
Az egyetlen dolog amivel segíthetsz magadon, az az, hogy megadod a testednek bőséges mennyiségben mindazt, amire szüksége van. A test ezerszer meghálálja magát. Hidd el! :)
Azért lettem életmód szakértő, hogy segítsek az embereknek személyre és testreszabottan visszanyerni önmagukat. Mindaddig amíg tovább adhatom a tudásom másoknak, elveszett célokat éleszthetek újra és ezért megéri dolgozni! 

Szombat, november 26.
11.00: Böjte Csaba testvér – Korona terem 
13:00: Zsíros kenyér szendvics – Korona termem
16.00: Macalik Ernő - Egészséges élet egészséges táplálkozás, sajátkezű veteményeskert.
17.00: Kádár Krisztina, Sándor Rokaly László - Testszerviz Specialista
21.00: Tánc és beszélgetés. 


Vasárnap, november 27.
10.00: Szentmise az Örmény Templomban
10.30: Bemutatkozik a Kolping család országos hélozata és városi csoportja – Örmény Templomban
12.00: Kiértékelő és emléklapok kiosztása

Jelentkezés Kulcsár László 0740-867199 vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  november 20 ig.
Kérem a csoportvezetőket, hogy a résztvevőket lista formában küldje emailba.


Támogató:
Hargita Megye Tanácsa
Gyergyószentmiklósi Örmény Plébánia
Gyergyószentmiklósi Katolikus Plébánia

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

GYERGYÓ TERÜLETI webTV