Gyergyó Területi RMDSZ

Gyergyó Területi Szervezete

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Hírek Végleges: nincs magyar képviselője a Ditró-Maroshévíz-Borszék-Tölgyes körzetnek

Végleges: nincs magyar képviselője a Ditró-Maroshévíz-Borszék-Tölgyes körzetnek

Nem jutott mandátumhoz Mik József, az 5-ös választókörzet RMDSZ-es képviselőjelöltje. A Ditró-Maroshévíz-Borszék-Tölgyes választókörzetnek Dusa Mircea a parlamenti képviselője 2016-ig. Nyilatkozatot közlünk Bende Sándor területi elnöktől és Mik József képviselőjelölttől.

 

- Egy jó eredményt ért el Mik József, hiszen nem sikerült más politikai szervezet jelöltjének megkapni a fele plusz egy szavazatot, habár, mint ismert, a választókörzet kétharmad részt román lakosságból, tehát szavazókból áll. Sajnos, már második alkalommal, a sorsjegy-szerű országos visszaosztásból Dusa Mirceának kedvezett a szerencse.  - nyilatkozta az eredményhirdetés után a Gyergyó területi RMDSZ honlapjának Bende Sándor területi elnök-kampányfőnök, miután Mik Józseffel is beszélt telefonon, megköszönvén a jelöltetés-vállalást, a kampányban vállalt hajszát, és a személyes anyagi áldozatát. (Mint ismeretes, 4 éve maga Bende Sándor próbált megbirkózni ugyanebben a körzetben, először találva szembe magát a román választási törvény furcsaságaival.)

Mik József: Nem csak "mandátumszerző-projekt" volt - a munkám nem vész el.

Mik József képviselőjelölt megkeresésünkre jelezte: köszöni mindenkinek a hozzáállást, munkát, szavazatokat és a biztatásokat. "Köszönöm mindazoknak a baráti közeledést, akik ismeretlenül is drukkoltak, és akár közösségi megosztókon érdeklődve izgatottan várták a végeredményt."

Mint hozzátette: a kampányba fektetett regionális stratégiája, Borszék húzóerejének és turisztikai potenciáljának ismertetése nem csupán egy "mandátumszerző projekt" volt, ezért ez a munka nem is vész el. Borszék polgármestereként tovább erősíti ezt az elképzelést, és máris a borszéki sípálya egy nappal korább (a meghirdetett szombat helyett már pénteken) történő beüzemelésén gondolkodik.

Mint jelezte: fellebbezni nem szándékszik.

"Gratulálok mandátumot szerzett jelölttársaimnak, Moldován József képviselőnek, Verestóy Attila szenátornak,valamint az RMDSZ színeiben más körzetekbe és megyékben bejutó össze kollégának, meggyőződésem, hogy jól együttműködünk a továbbiakban" - tette hozzá Mik József, megjegyezvén, hogy szeretettel várja a korszerű borszéki pályához sízni, valamint a meleg vizes borvízfürdőben "mártózni" mind politikus kollégáit, mind pedig a több ezer személyes ismerőssel gyarapodott ismerős-táborát.

"Blogomon http://mikjozsef.wordpress.com 97 bejegyzés született, fontosak számomra a visszajelzések, vélemények: továbbra is figyelek a térségben való kommunikációra" - fogalmazott Mik József.

 

Gyergyó területi RMDSZ

Hozzászólások  

 
0 #1 Etényi Edina 2013-02-10 14:05
KEDVES POLGÁRMESTER ÚR! VOLTAM EGY HONAPIG A BORSZÉKEN ,NAGYON JO A LEVEGŐ ,GYOGYVÍZEI AZ EGÉSZSÉGRE JO HATÁSSAL VAN A MAGYAR EMBEREKRE ,ÉS MIÉRT NINCS MUNKALHETŐSÉG? ÉN SZEMÉLY SZERINT KIKÖLTÖZNÉNK BORSZÉKRA NAGYON MEGTETSZETT A VÁROS ,ÉS SOK MAGYAR BIZTOS ELMENNE ODA LAKNI ,MEGNÉZTEM ÜRES HÁZAK ,AMIKBŐL LEHETNE SZORAKOZOHELYET ,HASZNÁLT RUHABOLTOT ,CSINÁLNI ,PL ELADÓ A SZAKMÁM ,ELSZERETTEM VOLNA OTT HELYEZKEDNI DE NEMTUDOK ,PEDIG SZÍVESEN OTT LAKNÉK ,MIVEL A BORSZÉKI 6-OS KUTI VÍZ AZ EGÉSZSÉGEMRE JO HATÁSSAL VAN ,ÉS A PSZCHIIÁTRIAI GYOGYSZEREKET CSÖKKENTETTÉK IS ,VALAMI MEGOLDÁST NEM LEHETNE ,HOGY OTT PÁR MAGYAR EMBER IS DOLGOZHATNA???? ??? TISZTELETTEL:ET ÉNYI EDINA 2013.02.10. SOPRON
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

GYERGYÓ TERÜLETI webTV