Gyergyó Területi RMDSZ

Gyergyó Területi Szervezete

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Hírek Közel hétszáz ezer lej Gyergyó térségének

Közel hétszáz ezer lej Gyergyó térségének

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa december 6-án, kedden este a kászonaltízi kultúrotthonban, ahol nagyon sok fontos döntést hoztak „Itthon. Család. Jövő.” hármas tengely mentén, aminek köszönhetően óvodák, iskolák, szakiskolák és szakoktatási intézmények, délutáni oktatást elősegítő projekt részesült támogatásban. Továbbá egy sor települést kisegítettek, akik pénzügyi bajban voltak, ki nem fizetett számlák miatt. Az önkéntes tűzoltó-egyesületek legalább húsz településen bővíteni tudják felszerelésüket a megye lakosainak biztonsága érdekében, a településeknek visszaosztott pénzösszegeknek köszönhetően.

 

Korábbi, alfalvi és gyergyószentmiklósi soros havi üléseken megfogalmazott támogatások igényeit is sikerült teljesíteni a kászonaltízi kihelyezett tanácsülésen megszavazott elosztások révén. A novemberi soros havi tanácsülésen a testület Bende Sándor megyei tanácsos és képviselőjelölt kezdeményezésére hárompontos elvi határozatot fogadott el, amelyben vállalják, hogy a megyei tanács támogatja Gyergyószentmiklós főbb fejlesztéseit. A képviselőjelölt akkor elmondta, hogy Gyergyó-térség továbbra is nagyobb figyelmet igényel a források elosztásánál.

Gyergyószentmiklósnak a Benedek kúria kerítésének és kapujának restaurálási munkálataira húsz ezer lejt oszt vissza Hargita Megye Tanácsa, ezen kívül a Salamon Ernő gimnázium számára hatvan ezer lejt. Borszéken a wellness központ föld alatti ásványvíz tartályok vásárlására ötven ezer lejt utalnak ki. Ditró község zöld övezet kialakítására valamint a Puskás Tivadar gimnázium fafeldolgozó szakosztály indítására összesen 55 ezer lejt kaptak. Csomafalva összesen 54 ezer lejt kapott többek között az önkéntes tűzoltók felszerelésére, a Csalóka napközinek, mezei utak javítására, valamint a 126-os jelzésű megyei út mentén húzódó kanalizálás kialakítására. Remete több mint 263 ezer lejt költhet el a Fenekalja utca javítási munkálataira. Az önkéntes tűzoltók és a borzonti kultúrotthon felújítására költhet el 64 ezer lejt Alfalu. Községi utakat újítanak fel Szárhegyen, amelyre a megyei tanács húsz ezer lejt utalt a visszaosztásból. Újfalu szintén húsz ezer lejt költhet el a tűzoltó szertár és a 138-as jelzésű megyei út menti bejáratok és hidak javítására.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

GYERGYÓ TERÜLETI webTV